Logo desktop
Bled
20.9.2024
Ana imageBecker image

Govorniki in vsebina

Uradni del programa:

na odru o uspehu in neuspehu v financah in podjetniškem svetu.


Drzne odločitve, premišljene strategije, impulzivne spremembe v ključnih trenutkih ali vizija, ki sega daleč naprej. Osebne zgodbe in besede tistih, ki so uspeli, tistih, ki so padli, in tistih, ki vedo, kam se je smiselno usmeriti jutri.

Ana imageBecker image
VIZIJA

Gunter Pauli

Podjetnik, ekonomist, avtor, oče Modre ekonomije
Gunter Pauli image

Eden tistih, ki si prizadevajo spremeniti svet, ki bo še trajnosten, a boljši po zaslugi vseh in za vse. Modro gospodarstvo kot »svež pogled na resničnost okrog nas«. Opozarja, da si želi veliko ljudi živeti trajnostno in zdravo, a jim to ne uspeva. Pauli ni le teoretik, je gonilna sila sprememb, ki so vidne skozi vrsto uresničenih projektov, institucionalnih pobud in se vse bolj sidrajo tudi v zavest tistih, ki želijo prijaznejši jutri.

Kdaj pustiti prosto pot svežim idejam in kako jih utiriti v uspešne poslovne modele?

Bomo s koraki za trajnostno prihodnost rešili svet ali si naredili dodatne stroške? Kako bosta zelena in modra ekonomija spremenili posel jutrišnjega dne. Trajnost moramo uvajati in jo živeti v svetu, v katerem tudi delamo in služimo denar. Pri tem prizadevanje za trajnost ni ovira, ampak - nasprotno - tudi poslovna priložnost.

 • Lahko naši proizvodni sistemi sočasno obnavljajo naše ekosisteme?
 • Kako izkoristiti naravne danosti in ustvariti več donosa z manj resursi?
 • Kje se bo še posebej izkazala trajnostna energija?
posebni gost

Boris Becker

Najmlajši teniški šampion v zgodovini in človek z zgodbo
Boris Becker image

Pri 17 letih je stopil na svetovni vrh s prvo od svojih treh zmag v Wimbledonu. Skupaj je osvojil 49 turnirskih naslovov, od tega 6 grand slamov. Kot trener je do enakega števila na skupni poti pomagal Novaku Djokoviću. Kljub uspehom pa se je soočil s finančnimi težavami, ki so ga pripeljale do bankrota in zapora zaradi davčne utaje. Njegova zgodba je opomin o minljivosti uspeha, ter pomenu pravilnih premišljenih poslovnih odločitev.

Zakaj milijoni v vrhunskem športu včasih niso dovolj za življenje po upokojitvi?

Vrhunski športniki pogosto uspejo prehitro, ob tem pa nimajo potrebne finančne podlage, da bi učinkovito upravljali svoje premoženje. O denarju ne razmišljajo dovolj, ne najdejo možnosti, da bi ohranjali njegovo vrednost ali ga plemenitili, ali pa se odločajo napačno. Posledice so lahko zelo boleče.

 • Kako drage so lahko napačne poslovne odločitve?
 • Kaj se da naučiti iz lastnih napak?
 • Zakaj ena izgubljena tekma ne pomeni življenjskega poraza?
KULINARIKA

Ana Roš

Prva dama slovenske in globalne kuhinje
Ana Roš image

Prva dama slovenske in globalne kuhinje z restavracijo Hiša Franko osvaja vrhove kulinaričnega sveta. S strastjo in predanostjo lokalnim sestavinam je postavila Slovenijo na globalni gastronomski zemljevid in si kot prva pri nas priborila prestižne tri Michelinove zvezdice. Pri delu zaupa intuiciji, a se hkrati dobro zaveda, da vodi tudi v kulinariki pot do uspeha skozi neizprosne čeri posla in ne le skozi omamne okuse.

Začinjeno s strastjo: kako težek je uspeh v kulinaričnem poslu?

Uspeh v kulinariki se ne meri le z bleščečimi ocenami, ampak tudi s prometom in profitom. Izvirnost jedi, najboljše sestavine, perfekcionizem pri izvedbi v kuhinji, vrhunska strežba in ambient, ki pomagata ustvariti nepozabno izkušnjo. Kaj je še začimba, ki prinese uspeh? Finančne odločitve, ki morajo biti enako vrhunske, kot je chef restavracije v svojem delu. Kulinarika je resen biznis.

 • Zakaj se brez tveganja ne da izstopiti iz povprečja?
 • Kako pomemben je timing pravih odločitev?
 • Zakaj je lahko tudi neuspeh motor uspeha?
PRILOŽNOSTI

Primož Cencelj

Izvršni direktor sektorja za upravljanje premoženja, Modra zavarovalnica
Primož Cencelj image

Eden najboljših poznavalcev trgov pri nas, v preteklosti za svoje delo v upravljanju obvezniških skladov in denarnega sklada trikrat razglašen za najboljšega upravljavca leta in nato tudi upravljavca desetletja. Pred natanko desetletjem najmlajši upravljavec premoženja leta, danes pa v Modri zavarovalnici izkušen vrhunski finančnik.

Vizija 2025-2035: trendi, ki bodo krojili naslednje desetletje.

Od globalnih premikov in izzivov do naložbenih razredov. Kako danes utripajo trgi in kaj se bo dogajalo jutri, je odvisno od inovacij, splošne ekonomske slike, tudi (geo)politike. Iščemo odgovore, katere delnice bodo ohranile svojo privlačnost in katere stopile na veliki oder. Analiziramo, kdaj so lahko spet »sexy« obveznice in katere alternativne naložbe so na voljo za plemenitenje.

 • Katere panoge in trgi bodo s svojim potencialom prinašali donose?
 • Bo prevladal Zahod, Indija, Kitajska?
 • Nove tehnologije, še vedno farmacija, prihajajoča trajnostna energija, morda celo še bolj odkrito vojna industrija?

Več o dogodku

Vas zanima udeležba, se želite pridružiti kot partner ali potrebujete gradivo za medije? Z veseljem vam postrežemo z dodatnimi informacijami o dogodku.